Teine päev- PIVA kooliga tutvumine

Esmaspäeva hommikul liikusime PIVA kooli - Provincial Inst PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen, Belgia. Meid võeti vastu väga soojalt kahe projektijuhi poolt. 

            

Kooli ala ja territoorium on väga suur, kuid koolis kokku õpilasi veidi üle 800. Võrreldes Eesti kutsekoolidega toimub siin sisseastumine alates 12 eluaastast ning erialasid võetakse läbi esialgu kõiki mida kool võimaldab (hotellindus, pagar-kondiiter, lihameistrid ja kokad- restoraniteenindajad). Hiljem peavad õpilased valiku tegema teatud eriala kohta ning jätkavad õpinguid vaid sellel erialal. 
Erasmus programmi kaudu võtab PIVA kool vastu erinevaid õpilasi erinevatest Euroopa linnadest. Ühiselamut koolil endal ei ole, kuid õpilased paigutatakse kesklinnas asuvasse õpilaselamusse kus on ühiskasutatavad köögid ja pesuruumid.

PIVA kool ei paku praktika võimalusi omaenda koolis, pigem suunab õpilasi praktikale erinevatesse ettevõtetesse, milleks on väikesed pagaripoed, lihapoed, restoranid, hotellid jms. Praktika perioodide pikkused on väga erinevad alates mõnest nädalast kui ka kuni viie kuuni. 

Pilte kooli fuajeest.

Fuajees pildid kooli vilistlased, kes on loonud oma ettevõtte.

Pagari/kondiitri töökoda (üks paljudest!). Pagar/kondiitri töökojad paiknevad kokku neljal korrusel, kus omakorda asuvad igal korrusel 5 klassi. Lihatöökoda asub ühel korrusel, kus mitu erinevat klassi. Kokkade töökojad ja restorani teenindus asusid samuti neljal korrusel, kus ka igal korrusel mitu klassi. 


Meie päev koolis lõppes kolme tunnise lõunasöögiga, kuhu mahtus ka flambeeritud õuntega dessert. Pildil tulevärk:)

Homme ootab meid ees erinevate ettevõtete külastused ja lõunasöök kalarestoranis.


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kolmas päev- ettevõtete külastus ja lõunasöök kalarestoranis

Saabumine Belgiasse!