Neljas päev- PIVA koolis lihatöökojas

Kolmapäeval 22.11.23 külastasime taas koolimaja, kus saime lähemalt ennast kurssi viia lihatöökojas toimuvaga.

Meid võttis vastu lihaõpetaja Herman Dupont. Kokku on lihaõpetajaid 8 (7 meest ja 1 naine).

Lihatöökoja kasutada on väga suured ja avarad ruumid koos köökidega. Mõned pildid lihatöökojast.

Pildil lihaklass, kus valmistati salaamit. Õpilased tulid tundi lihalõikus töövahenditega, mis on sellistes raudpuurides:) ja asetatakse laudade alla rippuma.

Pildil lihalõikuse klass.


Kuumtöötlemisruumis asusid erinevad ahjud- suitsuahi, kuivatusahi, pliidid, küpsetusahi, keedukatel (süldi valmistamiseks) jms. 

Pildil isikukaitsevahendite kapp. 


Pildil lõputu 😀koridor, mida mööda pääseb erinevatesse lihaklassidesse.


Lihatöökojal on ka oma pood, mis on ühendatud lihatöökoja klassidega, kus valmistatakse värskeid lihatooteid (nt hakkliha, tükilihad, maitsestatud lihad jms) ja valmistoodangut (nt süldid, pasteedid, vorstid, valmistoidud jms). 
PIVA kool peab oluliseks, et õpilane oskab lisaks liha väärindamisele liha ka köögis kasutada ja valmistoitu valmistada kuna just nii käib töö ka linnapeal olevates väikestes lihunikeärides.

Tänase päeva lõpp tõi vikerkaare taevasse ja meile rõõmuks vahvlid😁

Homme ootab meid pagari töökoda, ootame põnevusega, mida me TEEME!!!!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Teine päev- PIVA kooliga tutvumine

Kolmas päev- ettevõtete külastus ja lõunasöök kalarestoranis

Saabumine Belgiasse!